FASILITOINTI

- tehostaa yhteistä työskentelyä ja edistää tavoitteellista toimintaa

Fasilitointi on hyvää suunnittelua etukäteen, toteutusta ajallaan, sovitussa laajuudessa ja ryhmän tekemistä tukevia toimintatapoja. Se on yhdessä tekemistä ja oppimista, jossa ryhmän jäsenet toimivat asiantuntijoina. Fasilitaattori toimii neutraalina osapuolena ja huolehtii ryhmäprosessin etenemisestä. Hän ohjaa ihmisten yhdessä työskentelyä osallistavin menetelmin tukien ryhmän ajattelua ja edistäen tavoitteellista toimintaa, jossa jokainen osallistuu ja vaikuttaa työskentelyyn sekä tuotokseen.

Fasilitoinnin toteutus suunnitellaan räätälöidysti organisaation toiveiden ja tarpeiden pohjalta. Sisältönä voi olla esim. konkreettisten toimenpiteiden ideointia ja niiden priorisointia, mistä organisaation on helppo lähteä etenemään tai tarkentamaan seuraavia askelia. Fasilitointia voi hyödyntää muun muassa kokouksissa, työpajoissa, ideoinnissa ja kehittämisessä.

Milloin fasilitoinnista on hyötyä?

Fasilitointiprosessi
(kesto noin 1kk)

1

Yhteinen suunnittelu

Etätapaaminen (1h) organisaation edustajien kanssa, jossa tarkennetaan tarpeet ja toiveet toteutuksesta ja tuotoksesta. Noin 3 viikkoa ennen toteutusta.

2

Räätälöity toteutus

Toteutus ja materiaalit suunnitellaan organisaation toiveiden ja tarpeiden pohjalta.

3

Tilaisuuden toteutus

Fasilitointi ja tilaisuudessa mukana oleminen sovitun mukaisesti.

4

Tuotos ja sparraus

Yhteenveto työskentelystä lähetetään viimeistään viikon kuluttua toteutuksesta. Tuotoksen läpikäynti ja sparraus jatkotyöskentelyyn organisaation edustajien kanssa.

Olisiko fasilitoinnista hyötyä teille?

Ota yhteyttä niin selvitetään yhdessä.

[email protected]

+358 44 017 9322 
(soita tai lähetä viesti)

Ota yhteyttä